Υγεία

Δ. Παρασκευής στο MEGA: Να τηρούμε την «κοινωνική αποστασιοποίηση» ακόμη και στις παραλίες

11.05.2020 | 10:30 Eνσωμάτωση

Δεύτερο βήμα επιστροφής από σήμερα στην κανονικότητα, και οι επιστήμονες κάνουν τις εκτιμήσεις τους για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. 

Ο κ. Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας- Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ μίλησε  για το θέμα στην εκπομπή «ΜΕGA Mag».

Όπως είπε, κυρίαρχο είναι το συναίσθημα της αισιοδοξίας στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το πρώτο επιδημικό κύμα ήταν πολύ ήπιο. 

Μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι επιστήμονες, που έχουν τον ρόλο να ενημερώνουν τους πολίτες.

Υπενθύμισε την «ανάγκη τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης ακόμη και όταν βρισκόμαστε στην παραλία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε τη σωστή υγεινή των χεριών και τη χρήση μάσκας σε κλειστους χώρους και ΜΜΜ.

Συμπεράσματα για την επίδραση της άρσης της καραντίνας στην επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα έχουμε περίπου στις 18 Μαϊου, όταν θα έχει κλείσει ο κύκλος δύο εβδομάδων από την πρώτη άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας για να μην χρειαστεί να επανέλθουμε σε μέτρα περιορισμών, υπογράμμισε.