Ελλάδα

Ατελείωτες ουρές σε υποκατάστημα της ΔΕΗ: Εκνευρισμός με ξεσπάσματα και επέμβαση της αστυνομίας

11.05.2020 | 16:45 Eνσωμάτωση

Αγανακτισμένοι οι πολίτες στις ουρές αναμονής, χωρίς μάσκες και τις κατάλληλες αποστάσεις ο κόσμος περίμενε να εξυπηρετηθεί. Προβληματίζουν οι εικόνες.

Αυτές οι εικόνες σε κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας, με τον κόσμο να συνωστίζεται σε λίγα τετραγωνικά και να απαιτείται κάποια στιγμή ακόμα και η επέμβαση της αστυνομίας, είναι οι πιο πολυσυζητημένες της ημέρας.

Στην οδό Αριστείδου στο κέντρο της Αθήνας, εκατοντάδες άτομα περίμεναν στην ουρά, που με το πέρασμα της ώρας μεγάλωνε.

Η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας πήγε περίπατο. Κάθε φορά που σηκώνονταν τα ρολά για να περάσουν στα ενδότερα οι επόμενοι, τα σπρωξίματα δημιουργούσαν εντάσεις.

Οι ουρές άρχισαν να επεκτείνονται ακόμα και στους γύρω δρόμους και η επέμβαση της αστυνομίας ήταν επιβεβλημένη.

Στα ενδότερα λειτουργούσαν μόνο τέσσερα ταμεία εξυπηρέτησης για τους πολίτες, που ήθελαν να πληρώσουν λογαριασμούς, να κάνουν νέα συμβόλαια και να αλλάξουν στοιχεία.

Ανάλογες εικόνες και στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Γαλάτσι, με τον κόσμο να επεκτείνεται σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο

Η ζέστη κάνει την αναμονή ανυπόφορη και το θερμόμετρο της έντασης κάποιες στιγμές χτυπάει κόκκινο

Όλα αυτά κόντρα στις εκκλήσεις των ειδικών, αλλά και στο μήνυμα του πρωθυπουργού από τον Υμηττό

Στα πλάνα που κατέγραψε το drone του MEGA βλέπουμε πως η κίνηση σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα ήταν πιο αυξημένη. Σε αυτό πιθανότατα συντέλεσε η επαναλειτουργία εμπορικών καταστημάτων και η επιστροφή μαθητών στα σχολεία.

Οι μόνοι που περιμένουν είναι οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ αλλά και καταστημάτων μέσα σε εμπορικά κέντρα.

Όλα αυτά την ώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει και ο κόσμος στις μη οργανωμένες παραλίες αυξάνεται…

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία το επόμενο Σάββατο είναι πολύ πιθανό να σκαρφαλώσει ακόμα και στους 40 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας, με τους γιατρούς να απευθύνουν αλλεπάλληλες εκκλήσεις για τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων…

Στο μέτωπο της πανδημίας οι ιχνηλατήσεις στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας συνεχίζονται, 100 δείγματα στάλθηκαν για έλεγχο, ενώ τα καταστήματα της περιοχής που είχαν ανοίξει έκλεισαν μέχρι νεοτέρας.