Ελλάδα

Ανέβασαν ρολά 66.000 επιχειρήσεις με αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό

11.05.2020 | 17:06 Eνσωμάτωση

Πρεμιέρα για 66.000 μαγαζιά σήμερα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από τους καταστηματάρχες για τον κορωνοϊό. Αντισηπτικά και μάσκες πρωταγωνιστούν όπως και οι ατμοκαθαριστές για να γίνεται απολύμανση στα ρούχα που δοκιμάζουν οι πελάτες. 

Από νωρίς το πρωί οι δρόμοι γέμισαν αυτοκίνητα. 66.000 επιχειρήσεις άνοιξαν και πάλι, 156.000 εργαζόμενοι επέστρεψαν στις δουλειές τους και χιλιάδες καταναλωτές άρπαξαν την ευκαιρία για ψώνια ή έστω μία βόλτα στους δρόμους που και πάλι πήραν ζωή.

Η Μαρία Γαρουφαλίδου έχει κατάστημα με γυναικεία ρούχα. Τα μέτρα προστασίας είναι δρακόντια. Από έξω ανακοίνωση με συστάσεις για μάσκες και αντισηπτικό. Μέσα, πέρα από τις μάσκες και τα αντισηπτικά η ίδια είναι με έναν ατμοκαθαριστή στα χέρια, φοράει πλαστική προσωπίδα, και στέκεται πίσω από ένα.

Πριν καλά καλά τελειώσει την φράση μία πελάτισσα θα μπει, θα κοιτάξει και θα αγοράσει. Να πλύνεται τα ρούχα είναι η συμβουλή που δίνει η καταστηματάρχης.

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα στο μαγαζί της που πλέον έχει ακόμα και σετ μπλούζες μάσκες στο ίδιο χρώμα για μοντέρνες εμφανίσεις

Με μάσκα και τον ατμοκαθαριστή να απολυμαίνει ένα μπλουζάκι βρήκαμε στο κατάστημα του και τον Παντελή Αποστολάκη που έχει κατάστημα με ανδρικά στιον Πειραιά 

Σε αυτό το κατάστημα καλλυντικών οι πελάτισσες εξυπηρετούνται ακόμα και στην πόρτα για να μην μπουν μέσα και υπάρξει συνωστισμός.

Ζωηρή ήταν η κίνηση και στην Θεσσαλονίκη. Οι πολίτες όμως βγήκαν περισσότερο για βόλτα στα καταστήματα παρά για αγορές.

Και στην υπόλοιπη πόλη η κίνηση στην αγορά ήταν αυξημένη και στους δρόμους αλλά και στα καταστήματα.

Η Βενετία Γιωτοπούλου έχει κατάστημα με γυναικεία είδη, δεν φοράει μάσκα αφού οι συστάσεις που έχουν γίνει δεν μιλάνε για υποχρεωτική χρήση, λέει.

Οι καταστηματάρχες έχουν την αγωνία για το πώς θα κλείσει το ταμείο και κυρίως τι θα γίνει από τον Σεπτέμβρη.

Σήμερα, πρώτη ημέρα ένα 2-3% των καταστημάτων στην Πάτρα δεν άνοιξε καθόλου.

Στους δρόμους βγήκαν και οι επόπτες υγείας για να επιβλέψουν τα μέτρα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.