Πολιτική

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τον «πόλεμο» Σκουρλέτη – Βαξεβάνη

11.05.2020 | 21:12 Eνσωμάτωση

Λάδι στη φωτιά των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ και των σχέσεων του κόμματος με μέσα ενημέρωσης έριξε και πάλι ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Μιλώντας στο MEGA, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ συντήρησε την κόντρα του με τον εκδότη της εφημερίδας «Documento» Κώστα Βαξεβάνη, κάνοντας λόγο για «νεο-αυριανισμό».

Αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ο ανοιχτός πόλεμος Σκουρλέτη – Βαξεβάνη. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναζωπύρωσε το μέτωπο το οποίο άνοιξε με αφορμή την ενίσχυση των μέσων ενημέρωσης μέσω της καμπάνιας για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στο MEGA, o Πάνος Σκουρλέτης επέμεινε στη θέση του ότι είναι ζήτημα δημοκρατίας να υπάρξει πολυδιάστατη και όχι μονοδιάστατη ενίσχυση των ΜΜΕ και αναφερόμενος στον Κώστα Βαξεβάνη, έκανε λόγο για νεοαυρινισμό.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Στέλιο Πέτσα, στην οποία αναφέρεται ότι η εφημερίδα «Documento» αποκλείστηκε από την κρατική υποστήριξη.

Ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης έδειξε τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας βαρύτατα υπονοούμενα, ότι παίζει το παιχνίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την κόντρα των δυο ανδρών έχει εν πολλοίς «καπελώσει» η επίσημη θέση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει καλέσει την κυβέρνηση να συμφωνήσει από κοινού με τα κόμματα το ποσό ενίσχυσης που χρειάζεται ο Τύπος.