Κόσμος

Στην κανονικότητα επιστρέφει σταδιακά η Ευρώπη

10.05.2020 | 13:32 Eνσωμάτωση

Χαλαρώνει σταδιακά η καραντίνα σε χώρες της Ευρώπης, αλλά οι κυβερνήσεις προειδοποιούν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης σε όσα καταστήματα ανοίγουν τις πόρτες τους. 

Μάσκες, αντισηπτικά και διαχωριστικά από πλέξιγκλας επιστρατεύουν οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων στη Γαλλία για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τα κομμωτήρια και τα καταστήματα ανοίγουν από αύριο σχεδόν δύο μήνες αφότου η γαλλική κυβέρνηση επέβαλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο οι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι έχουν ήδη υποστεί τεράστια ζημιά.

Έκκληση για σύνεση απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, καθώς η χώρα  ετοιμάζεται να περάσει στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων. 

Η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη, οι δύο ισπανικές πόλεις που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία, θα παραμείνουν σε καραντίνα. 

Στην ηλιόλουστη Ρώμη οι Ιταλοί χωρίς να αποχωριστούν τις μάσκες τους απολαμβάνουν την ήρεμη ατμόσφαιρα που επικρατεί, ψαρεύοντας. 

 

Το πράσινο φως από την ιταλική κυβέρνηση για να ανοίξουν τις πύλες τους στο κοινό αναμένουν οι κινηματογράφοι. Μαζί με τα θέατρα και τα σχολεία οι κινηματογράφοι παραμένουν κλειστοί στην Ιταλία μέχρι νεωτέρας.