Κόσμος

Σε καραντίνα ανώτατοι επιστήμονες της κυβέρνησης Τραμπ

10.05.2020 | 20:44 Eνσωμάτωση

Τους 80 χιλιάδες ξεπέρασαν οι νεκροί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ σε καραντίνα μπήκαν οι επικεφαλής των τριών υπηρεσιών που συντονίζουν τη μάχη εναντίον του κορωνοϊού και συναντούσαν σχεδόν καθημερινά τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε ως καταστροφική τη διαχείριση της πανδημίας από τον διάδοχό του.

Μετά τον μπάτλερ του Ντόναλντ Τραμπ, την προσωπική βοηθό της κόρης του Ιβάνκα και την εκπρόσωπο Τύπου του αντιπροέδρου, που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό…

Τρεις ανώτατοι επιστήμονες της κυβέρνησης Τραμπ βρίσκονται σε καραντίνα καθώς ήρθαν σε επαφή στη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου με βοηθό που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής επιδημιολόγο, τον Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, πρόεδρο του Αμερικανικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης των νοσημάτων και τον Στίβεν Χαν, επίτροπο της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων.

Τα τεστ που έκαναν και οι τρεις βγήκαν αρνητικά όμως το γεγονός ότι ήλθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στον -θεωρητικά- πιο ασφαλή χώρο εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών προκαλεί ανησυχία, τονίζουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου Μάικ Πενς και σύζυγος συμβούλου του Τραμπ, Κέτι Μίλερ, διαγνώστηκε θετική μόλις προχθες.

Τα πιο αιχμηρά του, μέχρι τώρα, βέλη κατά του Τραμπ εκτόξευσε ο προκάτοχος του Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική συνομιλία με πρώην συνεργάτες του.

Δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου δεν κρύβουν την ανησυχία τους. Το επιτελείο του Τραμπ υπόσχεται ότι θα ενισχύσει και άλλο τα μέτρα προστασίας.

Ωστόσο ο Τραμπ, ο αντιπρόεδρος και συνεργάτες του αποφεύγουν συστηματικά, μέχρι σήμερα, να φορούν μάσκες.