Κόσμος

Ρωσία: Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα για την «Ημέρα της Νίκης»

10.05.2020 | 13:30 Eνσωμάτωση

Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα έληξαν οι διαφορετικοί, φέτος, εορτασμοί της Ημέρας της Νίκης στη Ρωσία.

Τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Μόσχας με τους περισσότερους κατοίκους να απολαμβάνουν το θέαμα από τα παράθυρα τους λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέβαλαν οι αρχές έως τις 31 Μαΐου. 

Στη Ρωσία, εξάλλου, η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τις 200.000 ενώ οι νεκροί είναι σχεδόν 2.000.

Την ίδια μέρα, επέλεξε το υπουργείο Άμυνας της χώρας για να αποκαλύψει εικόνες από τον νεοανεγερθέντα ναό των ενόπλων δυνάμεων.

Ο ναός της Αναστάσεως του Χριστού είναι ο κύριος ναός των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και αναγείρεται προς τιμήν της 75ης επετείου της νίκης εναντίον της Ναζιστικής Γερμανίας στο πάρκο «Πατριώτης», που βρίσκεται σε προάστιο της Μόσχας. 

Μέσα υπάρχει μια γκαλερί μήκους 1.418 μέτρων με τίτλο «Ο δρόμος της μνήμης», στην οποία απεικονίζονται οι ημέρες του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου, όπως τον ονομάζουν οι Ρώσοι.

Στον κεντρικό τρούλο του ναού διακρίνεται η μεγαλύτερη ψηφιδωτή απεικόνιση του Χριστού. Το προηγούμενο διάστημα στο διαδίκτυο είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του ψηφιδωτού των εσωτερικών τμημάτων με απεικονίσεις του Πούτιν και μιας σειράς ηγετών της σύγχρονης Ρωσίας, μεταξύ των οποίων και ο Ιωσήφ Στάλιν.