Ελλάδα

Προβληματισμός για τον νέο κύκλο επεισοδίων στην Κυψέλη

10.05.2020 | 12:53 Eνσωμάτωση

Η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με το δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων να ξεκινά αύριο με την επιστροφή μαθητών της Γ' Λυκείου στα σχολεία αλλά και το άνοιγμα χιλιάδων επιχειρήσεων και καταστημάτων.

Το στοίχημα δεν είναι εύκολο και προϋποθέτει την τήρηση αυστηρών προδιαγραφών ασφαλείας που θέτουν οι αρχές.

Είναι κρίσιμη η συμπεριφορά των πολιτών και για τον λόγο αυτό οι εικόνες συνωστισμού σε διάφορες πλατείες προβληματίζουν.

Μάλιστα την κυβέρνηση απασχολούν οι εντάσεις και τα επεισόδια που για δύο συνεχόμενα βράδια είχαμε στην περιοχή της Κυψέλης.

Χθες στα στενά της Κυψέλης σημειώθηκαν ένταση και επεισόδια.

Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ γλιτώνουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μετά από επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ.

Διμοιρία των ΜΑΤ προσπαθεί να τους απωθήσει καθώς από τις φλόγες κινδύνευσαν να καούν ένας οδηγός ταξί και μία γυναίκα.

Περισσότεροι από 800 κουκουλοφόροι άφησαν τα Εξάρχεια και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου μαζί με κατοίκους διαμαρτυρήθηκαν για τις πέντε συλλήψεις που έγιναν προχθές το βράδυ στην περιοχή.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στα στενά της Κυψέλης. Από τη μανία των νεαρών δεν γλίτωσε η τζαμαρία ενός σούπερ μάρκετ και ενός αυτοκινήτου. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι επέστρεψαν στα Εξάρχεια και διαλύθηκαν στα στενά.