Πολιτική

Καραγκούνης-Ζαχαριάδης-Καστανίδης στο MEGA για Marfin και εκλογές

10.05.2020 | 10:17 Eνσωμάτωση

Την πολιτική επικαιρότητα σχολίασαν οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ), Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Χάρης Καστανίδης (ΚΙΝΑΛ), μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Για την χθεσινή τίμηση της μνήμης των θυμάτων της Marfin, ο κ. Καραγκούνης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «υπακουεί στις προσταγές ενός κομματικού ακροατηρίου που παραπέμπει πριν 10 χρόνια, στο 3%. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που είναι ευαίσθητη σε τέτοια θέματα». 

«Όλα τα κόμματα έπρεπε να τα αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία τη χθεσινή» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε «αντιπολιτικό, αντιπαραγωγικό και βαθιά διχαστικό» να υπάρχουν πολιτικές πολώσεις και συγκρούσεις «πάνω σε ένα λεπτό θέμα, για ανθρώπους που με βάρβαρο και σκοτεινό τρόπο έχασαν τη ζωή τους», λέγοντας πως για την πόλωση αυτή ευθύνεται η κυβέρνηση.

«Αντί να συζητάμε για την ύφεση στην οικονομία, την ανεργία και την έκρηξη των ανισοτήτων, συζητάμε για πράγματα αυτονόητα και διχαζόμαστε για πράγματα που δεν θα έπρεπε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Απολύτως συνεπείς στη στάση που κρατήσαμε από την αρχή» χαρακτήρισε την παρουσία του ΚΙΝΑΛ στη χθεσινή τίμηση της μνήμης των θυμάτων της Marfin ο κ. Καστανίδης.

«Δέκα χρόνια πριν, την επομένη του εγκλήματος, ο τότε πρωθυπουργός, ήταν εκεί και χωρίς κάμερες. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν μετά από δέκα χρόνια να αποκαταστήσουν τη δική τους παράλειψη» επεσήμανε.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε εκλογές, ο βουλευτής της ΝΔ το απέρριψε, τονίζοντας πως «δεν θα λειτουργήσουμε καιροσκοπικά, δεν πρόκειται να πάμε σε εκλογές».

«Δεν ξέρω ποιος έθεσε το θέμα των εκλογών και γιατί. Για εμάς πάνω απ’ όλα είναι η υγεία. Ωστόσο, αν κάποιος αισθάνεται πολιτική αδυναμία ή αισθάνεται ότι έχει μπροστά του δύσκολη θάλασσα να το ομολογήσει στη Βουλή και μέσα από αυτή τη διαδικασία η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν δεν έχει χαθεί το αίσθημα υπευθυνότητας, δεν θα γίνουν εκλογές» ανέφερε από πλευράς του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντας εθνική ανευθυνότητα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.