Ελλάδα

Ένταση και επεισόδια στα στενά της Κυψέλης

10.05.2020 | 19:20 Eνσωμάτωση

Από επεισόδια και κλεφτοπόλεμο στα στενά της Κυψέλης σημαδεύτηκε η συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Μία ομάδα 800 κουκουλοφόρων πραγματοποίησε πορεία, έσπασε τζαμαρία σούπερ μάρκετ και ένα αυτοκίνητο, ενώ από θαύμα γλίτωσαν τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ από επίθεση με μολότωφ. 

Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ γλιτώνουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μετά από επίθεση κουκουλοφόρων με μολότωφ.

Διμοιρία των ΜΑΤ προσπαθεί να τους απωθήσει καθώς από τις φλόγες κινδύνευσε να καεί ένας οδηγός ταξί και μία γυναίκα.

Περισσότεροι από 800 κουκουλοφόροι άφησαν τα Εξάρχεια και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου μαζί με κατοίκους διαμαρτυρήθηκαν για τις πέντε συλλήψεις που έγιναν προχθές το βράδυ στην περιοχή.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στα στενά της Κυψέλης. Από τη μανία των νεαρών δεν γλίτωσε ή τζαμαρία ενός σούπερ μάρκετ και ενός αυτοκινήτου.

Η Ελληνική Αστυνομία ανησυχεί στο ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την ψυχολογία των πολιτών μετά την καραντίνα.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι με ψεύτικες καταγγελίες οι κουκουλοφόροι καταφέρνουν να στήνουν καρτέρι σε αστυνομικούς.

Κάτι ανάλογο έγινε και το προηγούμενο βράδυ όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο κέντρο της άμεσης δράσης και κατήγγειλε ότι βρισκόταν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, είχε πέσει θύμα ληστείας και οι άγνωστοι τον μαχαίρωσαν στο πόδι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις όταν έφθασαν στο σημείο δέχθηκαν πέτρες και παρά της επανηλλειμένς κλήσεις του κέντρου επιχειρήσεων προς τον αριθμό του τους είχε καλέσει.. κανείς δεν απάντησε.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι επέστρεψαν στα Εξάρχεια και διαλύθηκαν στα στενά.