Ελλάδα

Χωρίς αποστάσεις ασφαλείας ξεχύθηκαν οι πολίτες στις παραλίες

09.05.2020 | 20:42 Eνσωμάτωση

Τον καλοκαιρινό καιρό εκμεταλλεύθηκαν οι πολίτες και γέμισαν τις ελεύθερες παραλίες της Αττικής, καθώς αυτό είναι το πρώτο Σάββατο χωρίς περιορισμούς. Ορισμένοι τήρησαν τις αποστάσεις ασφαλείας ενώ άλλοι αψήφησαν τις υποδείξεις των επιστημόνων.

Στις παραλίες ξεχύθηκαν οι Αθηναίοι το πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς περιορισμούς μετακινήσεων. Ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες γέμισαν τις ανοιχτές παραλίες, με ορισμένους να τηρούν τις αποστάσεις και τους περισσότερους χωρίς. 

Η ανοιχτή παραλία της Βάρκιζας γέμισε από το πρωί, με τους περισσότερους να δηλώνουν ότι τους είχε λείψει πολύ. Όμως, πολλοί αδιαφόρησαν για τις αποστάσεις και έκαναν το πρώτο τους μπάνιο όπως στο παρελθόν, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών. 

Στο παραλιακό μέτωπο των νοτίων προαστίων, οι πλαζ γέμισαν και σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο Καβούρι και τον Λαιμό, οι αποστάσεις ήταν μικρότερες και από πενήντα εκατοστά.

Στην παραλία του Αλίμου, η πλαζ ήταν γεμάτη από το πρωί μέχρι και το βράδυ, με παρέες μικρών και μεγάλων, οι οποίες ωστόσο δεν τήρησαν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Στην Θεσσαλονίκη η εικόνα ήταν διαφορετική.