Ελλάδα

Συλλήψεις και προβληματισμός για τους υπαίθριους συνωστισμούς

09.05.2020 | 12:43 Eνσωμάτωση

Στις πλατείες και στις συναθροίσεις που πραγματοποιούνται τις βραδινές ώρες έχουν στραμμένη την προσοχή τους επιστήμονες και Αρχές, καθώς η παράκαμψη των αποστάσεων προστασίας μπορεί να εκτρέψει την τροχιά της πανδημίας. 

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε χθες βράδυ στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι ενώ η πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης και οι γύρω δρόμοι, μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 02:00 τα μεσάνυχτα, δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί 300 άτομα ανάμεσά τους και αντιεξουσιαστές. 

Η ένταση ξεκίνησε όταν η Αστυνομία έλαβε μία κλήση από περίοικο ο οποίος κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν και τον μαχαίρωσαν. 

Τα ΜΑΤ φτάνουν στην περιοχή και η οδός Κεφαλληνίας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. 

Τελικά λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα η συγκέντρωση διαλύθηκε, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε 32 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις. 

Παράλληλα, πάνω από 500 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έως τα μεσάνυχτα και στην πλατεία Βαρνάβα. 

Χωρίς να τηρούν αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας έμειναν ανενόχλητοι στην πλατεία έως αργά, ενώ το σκηνικό θύμιζε περισσότερο συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Συνωστισμός επικράτησε και στην πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας , όπου έως αργά το βράδυ κάτοικοι της περιοχής απολάμβαναν τις βόλτες τους παρά τις συστάσεις των ειδικών.