Πολιτική

Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία τίμησαν τα θύματα της Marfin

09.05.2020 | 11:00 Eνσωμάτωση

Τους αδικοχαμένους νεκρούς της Marfin τιμά σήμερα η ελληνική πολιτεία, 10 χρόνια και 4 μέρες από την ασύλληπτη τραγωδία στο κτίριο «της οργής και του μίσους».

Πριν πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκαν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας στη μνήμη των τριών θυμάτων, παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η συμβολική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού που όπως ο ίδιος είπε «θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα», έρχεται ακριβώς την στιγμή που η συνεργασία αποτελεί προϋπόθεση για την έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Στη μνήμη των θυμάτων, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Παρασκευής Ζούλια έγινε νωρίτερα ο εντοιχισμός πλακέτας, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για κοινή παρουσία των πολιτικών αρχηγών να αποτίσουν φόρο τιμής στους τρείς δολοφονημένους εργαζόμενους της Marfin δεν βρήκε ευήκοα ώτα στο σύνολο της πολιτικής ηγεσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει στην συμβολική τελετή και κατήγγειλε την κυβέρνηση για πολιτική εκμετάλλευση. Ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε νωρίτερα στεφάνι στο σημείο της τραγωδίας και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκρισία.

Ξεχωριστή πρωτοβουλία ανέλαβε και το ΚΚΕ. Ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθσε στεφάνι στο σημείο της πλακέτας μνήμης και απαντώντας στην πρόσκληση για κοινή παρουσία της πολιτικής ηγεσίας έκανε λόγο για αχρείαστες κυβερνητικες και διακομματικές φιέστες.