Οικονομία

Οι αλλαγές σε πτήσεις και ξενοδοχεία – Υγειονομικό διαβατήριο θα φέρουν οι τουρίστες

09.05.2020 | 20:49 Eνσωμάτωση

Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα ταξιδεύουμε με το αεροπλάνο, ενώ διαφορετική θα γίνει και η διαμονή μας σε ξενοδοχείο φέτος το καλοκαίρι, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του υπουργείου Τουρισμού, δε θα υπάρχουν κενές θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό πως είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Στην εποχή του κορωνοϊού, όσοι τουρίστες θέλουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο στη χώρα μας, στην βαλίτσα τους εκτός από τα προσωπικά τους αντικείμενα θα πρέπει να φέρουν και υγειονομικό διαβατήριο το οποίο θα αποδεικνύει ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού. Τα αποτελέσματα της εξέτασης θα πρέπει να έχουν βγει το αργότερο 72 ώρες πριν από την πτήση.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στα ξενοδοχεία, αφού καταργούνται οι μπουφέδες και θα επιτρέπεται μόνο το σερβίρισμα. 

Σε κάθε τουριστική περιοχή το υπουργείο Τουρισμού θα μισθώσει ένα ειδικά διαμορφωμένο τουριστικό κατάλυμα, το οποίο θα λειτουργεί ως ξενοδοχείο καραντίνας. Εκεί θα μεταφέρονται τουρίστες που είναι θετικοί στον ιό. 

Κάθε ξενοδοχείο θα πρέπει να έχει γιατρό, ο οποίος θα διαπιστώνει εάν ένας τουρίστας πρέπει να κάνει τεστ για κορωνοϊό.

Όλα αυτά, την ώρα που τα αναγκαστικά λουκέτα που έβαλε ο κορωνοϊός στην εστίαση και τον τουρισμό καθήλωσαν τις εποχικές προσλήψεις.

Φέτος τον Απρίλιο έγιναν 103.000 λιγότερες προσλήψεις σε εποχικές θέσεις, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019.

«Μαύρες» προβλέψεις για τα έσοδα του τουρισμού έκανε ο υπουργός Τουρισμού, με τον ίδιο να αναφέρει ότι από τα 18 δις ευρώ τουριστικά έσοδα που είχαμε πέρυσι, φέτος θα έχουμε το πολύ οκτώ.