Κόσμος

Ο κορωνοϊός στο «κατώφλι» του Λευκού Οίκου

09.05.2020 | 13:32 Eνσωμάτωση

Η γραμματέας Τύπου του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, Κέιτι Μίλερ, μία από τις στενότερες συνεργάτιδές του επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και ότι είναι ασυμπτωματική. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Μίλερ, η οποία είναι σύζυγος του Στίβεν Μίλλερ, προσωπικού συμβούλου του ίδιου,  είχε κάνει τεστ πρόσφατα και είχε βρεθεί αρνητική.

Η είδηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η πτήση του Αμερικανού αντιπροέδρου προς την Άιοβα, ενώ αναγκάστηκαν και ορισμένοι συνεπιβάτες του να αποβιβαστούν. 

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ο  κορωνοϊός χτυπάει την πόρτα του Λευκού Οίκου, καθώς πριν λίγες μέρες βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας από τους προσωπικούς μπάτλερ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που ήταν σε στενή επαφή μαζί του. 

Τα δύο κρούσματα έχουν προκαλέσει ανησυχία για τον κίνδυνο μόλυνσης αξιωματούχων όπως ο Μάικ Πενς, αλλά και του ίδιου του Τραμπ.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πτοείται και αρνείται όχι μόνο να μπει σε καραντίνα αλλά και να φορέσει μάσκα σε οποιαδήποτε εκδήλωση έχει παραστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.