Ελλάδα

Κλεφτοπόλεμος και συλλήψεις για τη «μάχη της πλατείας»

09.05.2020 | 20:47 Eνσωμάτωση

Στις πλατείες της Αττικής συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις πολιτών. Στην Κυψέλη χτες το βράδυ προκλήθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ στο Παγκράτι περισσότερα από 500 άτομα συγκεντρώθηκαν, χωρίς ωστόσο να βρεθούν αντιμέτωποι με τις αρχές. Οι επιστήμονες ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι υπαρκτός.

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, δυνάμεις των ΜΑΤ φτάνουν στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί 300 νεαροί ανάμεσά τους, σύμφωνα με την αστυνομία, και αντιεξουσιαστές. Ακολουθεί κλεφτοπόλεμος στα στενά. Οι νεαροί εκτοξεύουν πέτρες και μπουκάλια και οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά. 

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην αστυνομία  από άνδρα, ο οποίος κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν και τον μαχαίρωσαν στην πλατεία. Τα ΜΑΤ φτάνουν στην περιοχή και ξεσπούν επεισόδια. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για περίεργο  τηλεφώνημα που ενδεχομένως είχε ως σκοπό να «παρασύρει» τις αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία. 

Τελικά λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα η συγκέντρωση διαλύεται και η αστυνομία προχωρά σε 32 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις. 

Πάνω από 500 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έως τα μεσάνυχτα και στην πλατεία Βαρνάβα. Χωρίς να τηρούν αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας έμειναν ανενόχλητοι στην πλατεία έως αργά. Το σκηνικό πάντως θύμιζε περισσότερο συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Η αστυνομία στο εξής θα προσπαθεί με συστάσεις προς τους πολίτες που συνωστίζονται στις πλατείες, να ελέγχει την κατάσταση προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών. 

Συνωστισμός και στην πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου έως αργά το βράδυ κάτοικοι της περιοχής απολάμβαναν τις βόλτες τους.

Στο μεταξύ παρουσιάστηκε το νέο σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον συνωστισμό στις πλατείες, με τον γνωστό ηθοποιό Χρήστο Λούλη.