Πολιτική

Καμίνης στο MEGA: Ρηχό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αμηχανία

09.05.2020 | 10:11 Eνσωμάτωση

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή «δεικνύουν μια τεράστια αμηχανία. Δεν έχει το απαραίτητο βάθος. Είναι ένα κόμμα ρηχό σε ιδέες. Δεν μπορεί να σταθεί σήμερα. Περνάει μια βαθιά κρίση».

Παράλληλα, σχολίασε την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ να απορρίψει την πρόσκληση της κυβέρνησης και να μην παραστεί στην εκδήλωση για τα θύματα της Marfin.

«Τεράστιο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν δέχθηκε την πρόσκληση της κυβέρνησης να παραστεί στην εκδήλωση για τα θύματα της Marfin. Θα έδειχνε ότι μπορεί να κάνει υπέρβαση του παρελθόντος, ότι μπορούμε να αφήσουμε πίσω τις έχθρες και τα μίση» επισήμανε.

Στη συνέχεια, για το θέμα της Marfin, o κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στον κ. Μητσοτάκη αλλά και στη στάση του Κινήματος Αλλαγής.

«Έχει και την επικοινωνία στο μυαλό του ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την κίνηση, όμως δεν στεκόμαστε σε αυτό. Είναι κίνηση και επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά δεν μένουμε εκεί. Ως Κίνημα Αλλαγής ασπαζόμαστε το συμβολισμό ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τα μίση» πρόσθεσε, λέγοντας ότι το κόμμα του υπερβαίνει την μικροκομματική πολιτική και στέκεται στον πολύ ισχυρό συμβολισμό της σημερινής τελετής.

Ακόμα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, εξήγησε τη στάση του κόμματός του έναντι της κυβέρνησης.

«Μπορεί μεν να σφυροκοπούμε την κυβέρνηση γιατί κάνει πολύ σοβαρά λάθη, αλλά έχουμε πολιτική, έχουμε προτάσεις, κριτική διάθεση. Δεν είμαστε εμείς κι εσείς. Χρειάζεται ισορροπία μεταξύ δυναμικής αντιπολίτευσης και τη στάση να δείχνουμε ότι διδαχθήκαμε από το παρελθόν» σημείωσε.