Πολιτική

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Κρεμαστινό – Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο

09.05.2020 | 21:56 Eνσωμάτωση

Το τελευταίο αντίο είπαν στενοί φίλοι και συγγενείς στον πρώην υπουργό Υγείας, Δημήτρη Κρεμαστινό, σε μια λιτή τελετή που έγινε σήμερα στηνΡόδο. Ο άλλοτε γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών, χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Στην ιδιαίτερα πατρίδα του, τη Ρόδο, σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς θλίψης τελέστηκε το απόγευμα, η εξόδιος ακολουθία του πρώην υπουργού Υγείας, διακεκριμένου καθηγητή και αντιπροέδρου της Βουλής, Δημήτρη Κρεμαστινού. 

Λόγω της πανδημίας, η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σε στενό κύκλο, ενώ εκτός από την οικογένειά του, το ύστατο χαίρε στον λαμπρό επιστήμονα είπαν συνάδελφοι από τον πολιτικό χώρο, καθώς το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού, καθόλη την διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής. 

Πριν από την κηδεία, η σορός του Δημήτρη Κρεμαστινού τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στην Ρόδο.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός κατέληξε σε ηλικία 78 ετών μετά από ενάμιση μήνα νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, προσβεβλημένος από τον κορωνοϊό. 

Η τραγική ειρωνεία, ότι λίγες μέρες πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο σε συνέντευξή του στο MEGA είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τον φονικό ιό και έδινε οδηγίες προστασίας. 

Η είδηση του θανάτου τού γιατρού του Ανδρέα Παπανδρέου, σκόρπισε θλίψη στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία που εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, σημειώνοντας εμφατικά το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει πίσω του.