Ελλάδα

Έμπρακτη αναγνώριση των κόπων τους ζητούν εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

09.05.2020 | 21:39 Eνσωμάτωση

Την πρακτική αναγνώριση των κοπών και της προσπάθειά τους ζητούν γιατροί και νοσηλευτές για την προσφορά τους στον τομέα της υγείας, καθώς οι μισθολογικές αμοιβές τους έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής». Οι άνθρωποι που έδωσαν τον αγώνα κατά του κορωνοϊού, σημειώνουν ότι έχουν μείνει πίσω μισθολογικά.

Με το χειροκρότημα έμειναν γιατροί και νοσηλευτές, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή απέναντι στον κορωνοϊό. Όπως αναφέρεται στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» αν και εξακολουθούν να είναι στη μάχη, μισθολογικά είναι στα μετόπισθεν. 

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα οι μισθοί γιατρών, επιμελητών και καθηγητών με χρόνια προϋπηρεσίας, μειώθηκαν δραματικά την τελευταία δεκαετία. Σήμερα κατά μέσο όρο ο μισθός τους αγγίζει τα 1.200 ευρώ, όταν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανώτατα τραπεζικά στελέχη αμείβονται με 7.000 ευρώ τον μήνα. 

Γιατροί και νοσηλευτές που πήραν τα εύσημα όλων για τη μάχη που έδωσαν στα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας τους τελευταίους μήνες, δηλώνουν έτοιμοι να ριχθούν και πάλι στη μάχη σε περίπτωση νέου κύματος της πανδημίας. Ζητούν όμως έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία και όχι απλά ένα χειροκρότημα.