Ελλάδα

Άνοιγμα καταστημάτων, δοκιμαστήρια και… κλιματιστικά: O Κ. Ντελέζος εξηγεί στο MEGA

09.05.2020 | 09:29 Eνσωμάτωση

Τη διαδικασία εξυπηρέτησης πελατών στα καταστήματα λιανικής που ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους από Δευτέρα (11/5) εξήγησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο ιδιοκτήτης καταστημάτων ρούχων, Θανάσης Τσαγκάρης και ο υγιεινολόγος και λέκτορας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Ντελέζος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαγκάρη, κατά την είσοδο των πελατών στο κατάστημα θα υποδεικνύεται το σημείο όπου θα υπάρχουν αντισηπτικά, μάσκες κι γάντια. Τα ρούχα που δοκιμάζονται, θα καθαρίζονται με ένα πανάκι και στη συνέχεια με ατμοκαθαριστή, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά την επόμενη μέρα.

Πώς και γιατί θα λαμβάνονται αυτά τα μέτρα εξήγησε ο κ. Ντελέζος υποστηρίζοντας πως καθότι η αυξημένη θερμοκρασία δεν καταστρέφει τον ιό, τα ρούχα θα πρέπει πρώτα να υφίστανται μια ελαφριά ύγρανση προκειμένου στην συνέχεια να ατμιστούν. Παράλληλα, στα καταστήματα θα υπάρχει σημείο όπου θα συγκεντρώνονται τα χαρτικά που μπορεί να είναι  μολυσμένα, ενώ στις πόρτες των καταστημάτων θα είναι αναρτημένες οι οδηγίες και οι κανόνες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Μίλησε ακόμα και για τη χρήση των κλιματιστικών, κατά την οποία θα πρέπει να δημιουργείται ένα φυσικό ρεύμα αέρα, ένα τεχνητό δηλαδή κύκλωμα εξυγίανσης που βοηθάει το χω΄ρο ώστε να απομακρυνθεί ο ιός.