Κόσμος

Αμετανόητος Τραμπ: Ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο

09.05.2020 | 21:42 Eνσωμάτωση

Για μία ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε τους επιστήμονες, υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο. Από την ασθένεια νοσούν πλέον άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου, ενώ οι νεκροί στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπερνούν τους 77 χιλιάδες.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ βιάζεται να επανεκκινήσει την αμερικανική οικονομία και να περάσει το μήνυμα ότι η απειλή της πανδημίας απομακρύνεται, ο κορωνοϊός πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Ένας προσωπικός μπάτλερ του Αμερικανού προέδρου, αλλά και η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου, Μαικ Πενς, διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό. Η Κέιτι Μίλερ είναι παντρεμένη με τον σύμβουλο του Τραμπ σε θέματα μετανάστευσης Στίβεν Μίλερ.

Παρ’ όλα αυτά ο Τραμπ αρνείται να φορέσει μάσκα ή να κάνει το τεστ αντισωμάτων και επιμένει ότι ιός θα εξαλειφθεί και μάλιστα χωρίς εμβόλιο.

Σύμφωνα με το CNN, από κορωνοϊό νοσεί και η προσωπική βοηθός της Ιβάνκα Τραμπ. Τους τελευταίους δύο μήνες ωστόσο δουλεύει μέσω τηλεργασίας και δεν έχει έρθει σε επαφή με την κόρη του Αμερικανού προέδρου.