Ελλάδα

Το κουδούνι χτυπά και πάλι για την Γ’ Λυκείου – Οι μαθητές προτιμούν να μείνουν σπίτι

08.05.2020 | 17:15 Eνσωμάτωση

Το πρώτο κουδούνι μετά τον κορωνοϊό θα χτυπήσει την Δευτέρα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου. Οι μαθητές πάντως δεν δείχνουν πρόθυμοι να επιστρέψουν στις τάξεις αφού δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο να έρθουν σε επαφή με τον κορωνοϊό και προτιμούν να διαβάσουν στο σπίτι.

Από το πρωί τα τηλέφωνα στα λύκεια όλης της χώρας έχουν σπάσει από γονείς που θέλουν πληροφορίες για το άνοιγμα των σχολείων. Αν και Όλα είναι έτοιμα για να ξαναχτυπήσει το κουδούνι για την Γ λυκείου οι γονείς είναι επιφυλακτικοί.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνουν τα παιδιά την Δευτέρα. Θα πάνε στο σχολείο ή θα μείνουν σπίτι; Οι ίδιοι οι μαθητές λένε πως προτιμούν, με το φόβο του κορωνοϊού, να παραμείνουν στην καραντίνα, για να συγκεντρωθούν στο διάβασμα.

Διαφορετική είναι η εικόνα για τα φροντιστήρια, που ξανανοίγουν από Δευτέρα. Ο Αντώνης Βυλιώτης μιλά μέσω skype τους μαθητές του, για να τους ρωτήσει αν θα τους δει σύντομα από κοντά.

Σε σχολεία και φροντιστήρια οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν οδηγίες για συχνό πλύσιμο των χεριών, και τήρηση αποστάσεων. Σε περίπτωση υποψίας κρούσματος στα σχολεία το υπουργείο έχει δώσει οδηγία να γίνεται μοριακό τεστ, αν βγει θετικό να ειδοποιείται το σχολείο και ο ΕΟΔΥ, να ακολουθεί ιχνηλάτηση επαφών, και απολύμανση όλων των χώρων. Ο μαθητής θα μπορεί να επιστρέψει 10 μέρες μετά τα συμπτώματα μόνο αν δεν έχει πυρετό για τουλάχιστον 3 ημέρες ενώ και οι συμμαθητές θα μπουν σε δεκαήμερη καραντίνα.

Από την άλλη σε περίπτωση που το τεστ βγει αρνητικό, ο μαθητής θα επιστρέφει στο σχολείο μετα? την πάροδο τουλάχιστον 3 ημέρων από? την υποχώρηση του πυρετού? και την ύφεση των συμπτωμάτων του.

Σε σχολείο στη Ραφήνα η κάμερα του MEGA

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε σε σχολείο στη Ραφήνα, όπου έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των μαθητών.

Στο έδαφος υπάρχουν αυτοκόλλητα προκειμένου οι μαθητές να τηρούν τις αποστάσεις, ενώ μέσα στην αίθουσα υπάρχει αντισηπτικό. Στο πρώτο θρανίο υπάρχει θερμόμετρο, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής νιώσει αδιαθεσία. Αντίστοιχα, τα θρανία έχουν τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ σε κάθε ένα από αυτά θα κάθεται μόνο ένας μαθητής.

Η κ. Αλεξάνδρα Ταταράκη, διευθύντρια του σχολείου σημείωσε ότι «έχουμε φτιάξει τις τάξεις μας όπως ζητά το υπουργείο. Με τη βοήθεια του δήμου θα προμηθεύσουμε τα παιδιά με μάσκες. Υπάρχουν παντού αντισηπτικά. Υπάρχει θερμόμετρο στην είσοδο που ο διευθυντής θα μετράει τα παιδιά πριν μπουν».

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/05/2020