Πολιτική

Θλίψη για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού – Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

08.05.2020 | 16:52 Eνσωμάτωση

Η μάχη με τον κορωνοϊό που τόσο φοβόταν λίγο πριν το ξεκίνημα της δικής του περιπέτειας στάθηκε μοιραία για τη ζωή του.

Ο κορυφαίος ακαδημαϊκός, ο πολιτικός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα ως ο γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου έχασε τη μάχη στον Ευαγγελισμό μετά από 73 μέρες νοσηλείας Καταξιωμένος, μετά από μια γεμάτη ζωή, 78 χρόνων.

Ένας υπουργός που άφησε το αποτύπωμά του στο δημόσιο σύστημα υγείας και βρέθηκε στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου στις πιο κρίσιμες μάχες της ζωής του.

Η ήρεμη δύναμη του ΠΑΣΟΚ, ο γιατρός που κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό και εκτός συνόρων. Ο πολιτικός που ακολούθησε το δρόμο της καρδιάς του.

Η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του, αρχίζει στις 26 Μαρτίου Ο Δημήτρης Κρεμαστινός διασωληνώνεται στον Ευαγγελισμό, αλλά η μάχη με τον κορωνοϊό είναι άνιση.

Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν σήμερα ένα επίλεκτο στέλεχός τους. Στην μακρά διαδρομή του, ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ευθύνης και αποτελεσματικότητας.

Λίγες μέρες πριν ο κορωνοϊός μπει στη ζωή του, ο Δημήτρης Κρεμαστινός εξέφραζε την έντονη ανησυχία του για τη νόσο, που τότε δεν είχε μπει στην καθημερινότητά μας.

Με το πέρασμα των ημερών η κατάστασή του επιβαρύνεται. Την Πρωτομαγιά συμπληρώνει τα 78 του χρόνια, αλλά το τέλος του είναι αναπόφευκτο.

Στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου στα εύκολα και τα δύσκολα. Στις εκλογικές νίκες. Στη μάχη του Χέρφιλντ το 1988, όταν ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ο τότε πρωθυπουργός πριν μπει στο χειρουργείο. Και στη συνέχεια, στην περιπέτεια του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο. Και στην τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα όταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός έκανε δηλώσεις καθημερινά, λίγο πριν τον θάνατο του καλού του φίλου.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε το 1942 στη Χάλκη και σπούδασε στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Έγινε διευθυντής σε νοσοκομεία, εξωκοινοβουλευτικός υπουργός υγείας και αντιπρόεδρος της βουλής το 2015. Τα βραβεία της ακαδημίας Αθηνών για το έργο του μαζί με την εκτίμηση συνεργατών και πολιτικών αντιπάλων, είναι ίσως τα μεγαλύτερα παράσημα της πορείας του. Μιας διαδρομής ξεχωριστής που χάραξε με τον τρόπο που ήθελε.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/05/2020