Πολιτική

Τα φαινόμενα «ανταρσίας της πλατείας» και οι πολιτικές προεκτάσεις

08.05.2020 | 08:11 Eνσωμάτωση

Το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε αντιμέτωπο τις τελευταίες μέρες με τα επεισόδια στις πλατείες και ένα κύμα «απειθαρχίας» από πλευράς νεολαίας. 

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Δημήτρης Μανιάτης, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» επισήμανε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να διακατέχεται από ηθικό πανικό και δεν θα πρέπει αντιμετωπίζει τη νεολαία με όρους δεκαετίας '50 ή '60.

Αλλά και η νεολαία θα πρέπει να θυμάται πως οι στιγμές με τον κορωνοϊό είναι εύθραυστες και η δημόσια υγεία δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο. «Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις και οι περιορισμοί που βιώνουν ειδικά οι νεότερες γενιές», υπογράμμισε.

Το ενδεχόμενο οι αντιδράσεις να γενικευτούν το επόμενο διάστημα σχολίασε από την πλευρά του ο Γιάννης Τσαπρούνης, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο οποίος επισήμανε την ανάγκη των νέων να εκτονωθούν μετά από ένα διάστημα περιορισμού και αυτοπεριορισμού.

Δεν έχει νόημα ωστόσο, αυτή η μορφή να παίρνει τη μορφή αντίστασης, διότι αυτό στρέφεται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας. «Δεν αξίζει να χαραμίσουμε τις θυσίες που κάναμε τους προηγούμενους δύο μήνες», είπε.

Συμπλήρωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πόλωση στο πολιτικό σκηνικό εξ αφορμής της «αντίστασης της πλατείας».

Δημήτρης Μανιάτης και Γιάννης Τσαπρούνης εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού και αναφέρθηκαν στην πορεία του διαπρεπούς γιατρού, πολιτικού και υπουργού, μια μεγάλη απώλεια για τον πολιτικό και ιατρικό κόσμο και γενικότερα για την κοινωνία. 

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/05/2020