Ελλάδα

Οδοιπορικό του MEGA στην έρημη Σαντορίνη: Τεράστιες επιπτώσεις της κρίσης στην κρουαζιέρα

08.05.2020 | 20:17 Eνσωμάτωση

Συμπαρασύρει τον κλάδο της κρουαζιέρας η τουριστική κρίση και οδηγεί σε απόγνωση τους επαγγελματίες που συνδέονται με την εξυπηρέτηση των κροαζιερόπλοιων και την οργάνωση εκδρομών με άλλα σκάφη.Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Σαντορίνη, όπου συνεχίστηκε και σήμερα το οδοιπορικό του MEGA, είναι απελπιστική και η αγωνία επιχειρηματιών και εργαζομένων μεγάλη.

Την ώρα που η Σαντορίνη μετρά τις πληγές της και έχει ερημώσει από τουρίστες ανυπολόγιστες είναι οι παρενέργειες από την πανδημία και στον τομέα της κρουαζιέρας με συνεχείς ακυρώσεις ταξιδιών…

Με την κρουαζιέρα να είναι από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων όχι μόνο για το νησί αλλά και για τη χώρα μας οι απώλειες είναι τεράστιες..

Η Ένωση Λεμβούχων διαθέτει 18 σκάφη που απόεπιβιβάζουν κόσμο από τα κρουαζιερόπλοια που φτάνουν στο νησί.

Την ίδια ώρα έχουν χτυπηθεί και τα καταμαράν κάποια από αυτά που πραγματοποιούσαν εκδρομές βρίσκονται δεμένα και ξεχασμένα στο λιμάνι της Βλυχάδας.

Αυτό το σκάφος και υπό κανονικές συνθήκες τώρα θα επιβίβαζε 18 άτομα με προορισμό τις παραλίες την καλντέρα και το γύρο του νησιού τώρα βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι νότια της βλυχάδας…

Ήταν πάντα γεμάτα με τουρίστες και πραγματοποιούσαν καθημερινά δρομολόγια προς την κόκκινη τη λευκή παραλία το φάρο ακρωτηρίου ,το γύρο της καλντέρας τουρίστες απολάμβαναν τον ήλιο, το ηλιοβασίλεμα , έκαναν βουτιές, έβγαζαν φωτογραφίες τώρα όλα έχουν αλλάξει.

Οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα, χωρίς δουλειά. Οπως όλοι οι επιχειρηματίες στον τομέα του τουρισμού, περιμένουν να αντιμετωπίσουν την επόμενη ημέρα έτσι και όσοι δραστηριοποιούνται στον υποσχόμενο κλάδο της κρουαζιέρας βρίσκονατι σε δυσχερή θεση. 

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/05/2020