Πολιτική

Ο Μ. Βορίδης στο MEGA για τον αγροτικό τομέα που πλήττεται από τον κορωνοϊό

08.05.2020 | 08:44 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Μάκης Βορίδης εξέφρασε αρχικά τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού τονίζοντας οτι υπήρξε πρότυπο πολιτικής συμπεριφοράς και παράδειγμα πολιτικού ανδρός, που υπερασπίστηκε τις απόψεις και τις θέσεις του πάντοτε με κοσμιότητα και ήθος.

«Ανεξάρτητα από το αν το κόμμα του ήταν στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, προσπαθούσε πάντα να συμβάλλει δημιουργικά με θέσεις και ιδέες στην πορεία του τόπου» υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

Για το θέμα της «απειθαρχίας» στις πλατείες και τους κινδύνους που παραμονεύουν με το άνοιγμα της οικονομίας, τόνισε ότι πρόκειται περί «τεράστιας ανευθυνότητας» και «βαθιά αντικοινωνικής συμπεριφοράς».

Μετά την τεράστια προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα στον χειρισμό της πανδημίας, δεν μπορεί μια αντιδραστική μειοψηφία να προκαλεί πρόβλημα στους άλλους, συμπλήρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Δεν μπορεί να ανασταλεί για παράδειγμα η έναρξη λειτουργίας του κλάδου της εστίασης επειδή σε κάποιους δεν αρέσουν τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε υπέρ της επιβολής του νόμου, «όπως πρέπει να γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις σχετικά με την επιβολή των νόμων».

Πρωτογενής τομέας

Για τα μέτρα ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας, ο κ. Μάκης Βορίδης τόνισε ότι δεν πλήττεται όλος ο πρωτογενής τομέας με τον ίδιο τρόπο και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις ενισχύσεις που θα δοθούν σε τομείς της γεωργίας-αλιείας.

Στο μεταξύ, ερώτημα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε μέσα από την εκπομπή ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου κ. Μύρων Χιλετζάκης, ο οποίος στάθηκε στα προβλήματα κυρίως των ελαιοπαραγωγών-οινοπαραγωγών του νησιού και στην έλλειψη ενισχύσεων και αποζημιώσεων που, όπως είπε, ακόμη δεν έχουν δοθεί.

«Τα δύο βασικά προϊόντα του νησιού έχουν πεθάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιλετζάκης.

Ο κ. Βορίδης μίλησε για την ενίσχυση του ποσού που αποφασίστηκε για την ελαιοπαραγωγή για την περιφέρεια της Κρήτης, ενώ πρόσθεσε πως έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή για τον μηχανισμό της αποζημίωσης. 

Έχει πληρωθεί το 65% για τις αποζημιώσεις και θα πληρωθούν ακόμη μεγαλύτερα ποσά μέχρι τον Ιούνιο, συμπλήρωσε. «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για τους οινοπαραγωγούς είπε πως τα ζητήματα θα ρυθμιστούν και οι παραγωγοί «δεν θα πρέπει να ανησυχούν».

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/05/2020