Υγεία

Νέα στοιχεία για τη δράση της χλωροκίνης κατά του κορωνοϊού

08.05.2020 | 13:53 Eνσωμάτωση

Η χορήγηση υδροχλωροκίνης κατά της ελονοσίας, δεν βελτίωσε ούτε επιδείνωσε με σημαντικό τρόπο την κατάσταση της υγείας των ασθενών που νόσησαν βαριά από τον κορωνοϊό.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας και διενεργήθηκε σε ασθενείς με covid-19 που διακομίστηκαν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων.

Σε 811 ασθενείς χορηγήθηκαν δύο δόσεις των 600 mg υδροχλωροκίνη την πρώτη ημέρα και στη συνέχεια 400 mg καθημερινά επί τέσσερις ημέρες. Σε 565 ασθενείς δεν χορηγήθηκε κανένα φάρμακο.

Η έρευνα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αποκλειστούν πιθανά οφέλη ή κίνδυνοι από τη χορήγηση υδροχλωροκίνης, ανέφεραν οι επιστήμονες.

Ωστόσο τα αποτελέσματά μας δεν στηρίζουν τη χρήση υδροχλωροκίνης προς το παρόν για άλλες περιπτώσεις πέραν της διενέργειας κλινικών ερευνών προκειμένου να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητά της, πρόσθεσαν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αναφερθεί συχνά στη χρήση της υδροχλωροκίνης ως θεραπεία για την αντιμετώπισης της covid-19.

Το Anakinra, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, βελτίωσε την κλινική κατάσταση ασθενών με σοβαρή νόσο Covid-19,

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/05/2020