Υγεία

Γαργαλιάνος στο MEGA: Κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στον κορωνοϊό

08.05.2020 | 08:27 Eνσωμάτωση

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος αναφέρθηκε στην απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το συνωστισμό που παρατηρείται σε αρκετές περιοχές. 

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Δημήτρης Κρεμαστινός πάλεψε για να ξεπεράσει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην υγεία του, όμως δεν κατάφερε να βγει από τον αναπνευστήρα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του Δημήτρη Κρεμαστινού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόσο με το ρόλο του γιατρού, όσο και με αυτό του πολιτικού. 

Για τον κορωνοϊό και την επόμενη μέρα, ο κ. Γαργαλιάνος τόνισε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία στους ειδικούς για το συνωστισμό που παρατηρείται σε πλατείες και πάρκα της Αττικής, σημειώνοντας ότι θα πρέπει όλοι να καταλάβουν την ατομική ευθύνη που έχουν και η οποία δεν παύει ποτέ, ακόμα και όταν μειωθούν αρκετά τα κρούσματα. 

Υπογράμμισε παράλληλα ότι οι ειδικοί φοβούνται την αύξηση των κρουσμάτων μετά από αυτά τα φαινόμενα, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον επτά ημέρες προκειμένου να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα της λήξης των μέτρων περιορισμού. 

Τέλος, μιλώντας για τα σχολεία που αναμένεται να ανοίξουν από τη Δευτέρα, υπενθύμισε ότι οι κανόνες υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται από όλους, ενώ μαθητές και καθηγητές θα πρέπει να εφαρμόζουν αυστηρά του κανόνες προστασίας. 

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/05/2020