Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Η απουσία του Δ. Κρεμαστινού αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη και την παράταξη

08.05.2020 | 09:59 Eνσωμάτωση

Τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού «ενός σπουδαίου ανθρώπου, ενός λαμπρού επιστήμονα, ενός φλογερού πατριώτη και μαχητή της Δημοκρατικής Παράταξης» εξέφρασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Ήταν 'ο δικός μας γιατρός'. Ο Δ. Κρεμαστινός δεν στάθηκε μόνο στο πλευρό του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, μέσα από τη συνεχή κοινωνική, επιστημονική και την ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, τη δράση του στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας και τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπου συνέβαλε στην ενίσχυση του ΕΣΥ» δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Σημείωσε ακόμη πως «το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου».

«Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη, στην παράταξή μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην Τζένη και τους οικείους του» πρόσθεσε στο συλλυπητήριο μήνυμά της.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/05/2020