Ελλάδα

Επιστροφή στα θρανία: Πώς θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία από τις 11 Μαΐου

08.05.2020 | 17:50 Eνσωμάτωση

Τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος στην εκπαιδευτική μονάδα παρουσίασε ο Νίκος Ευαγγελάτος στην εκπομπή LIVE NEWS.

Μόλις εντοπιστεί ένα ύποπτο κρούσμα ο μαθητής, θα φορέσει μάσκα θα μεταφερθεί σε ειδικό χώρο του σχολείου, απολύτως απομονωμένος.

Ειδοποιείται ο κηδεμόνας του ώστε να έρθει να τον πάρει αμέσως, κρατώντας κι αυτός τα μέτρα προστασίας.

Το παιδί θα κάνει το τεστ και θα απομονωθεί στο σπίτι του για όσο καιρό χρειαστεί. Τ

α υπόλοιπο παιδιά της τάξης θα υποβληθούν κι αυτά σε τεστ, θα απομακρυνθούν από το σχολείο και για τουλάχιστον 10 ημέρες θα μείνουν εκτός και μετά την παρέλευση του 10μερου θα επιστρέψουν ξανά στο σχολείο.

Αν ο μαθητής που έχει συμπτώματα κάνει το τεστ και βγει αρνητικό, θα περάσουν 3 ημέρες και μετά θα επιστρέψει στο σχολείο. Μια ειδική αίθουσα δίπλα στην είσοδο του σχολείου έχει διαμορφωθεί ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.

Ο δήμαρχος Ραφήνας, Βασίλης Μπουρνούς, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για την νέα καθημερινότητα στα σχολεία. «Υπάρχει η αίθουσα απομόνωσης, όπου θα περιμένει ο μαθητής σε περίπτωση που παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα. Εδώ θα θερμομετρηθεί,θα παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας και θα αναμένει το ασθενοφόρο όπου θα τον πάει στο κέντρο υγείας Ραφήνας, που είναι κέντρο αναφοράς»

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/05/2020