Ελλάδα

Επιστροφή στα θρανία για τη Γ’ Λυκείου – Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

08.05.2020 | 20:15 Eνσωμάτωση

Με τους μαθητές της Γ' Λυκείου που θα βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα ξανά στις σχολικές αίθουσες, ανοίγει ο κύκλος επιστροφής στα θρανία. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ προς τους εκπαιδευτικούς είναι λεπτομερείς, η διδασκαλία θα γίνεται μέχρι τις 12 Ιουνίου μέρα παρά μέρα, ενώ στις αίθουσες επιχειρείται να τηρηθούν σχολαστικά οι αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα προστασίας.

Εκπαιδευτικοί της Γ' Λυκείου και υπάλληλοι καθαριότητας των σχολείων υποβάλλονται προληπτικά σε διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό σε αίθουσα του Δήμου Κηφισιάς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Οι ετοιμασίες για την επόμενη μέρα μετά το lockdown των σχολείων είναι πυρετώδεις.

Κρατάμε αποστάσεις πλένουμε συχνά και απολυμαίνουμε τα χέρια δεν συνωστιζόμαστε δεν ακουμπάμε το πρόσωπο ούτε τους γύρω μας δεν χρησιμοποιούμε αντικείμενα άλλων και αν θέλουμε φοράμε μάσκα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτές οι κοινές οδηγίες είναι η ασπίδα των μαθητών της Γ' Λυκείου που επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου στις τάξεις τους. Για να τηρηθούν έχουν διαμορφωθεί ανάλογα τα προγράμματα οι τάξεις ακόμη και τα διαλείμματα για την ασφαλή επάνοδο των μαθητών και στις υπόλοιπες τάξεις του γυμνασίου και λυκείου στις 17 Μαΐου.  

Σε κάθε σχολείο ορίζεται ως υπεύθυνος ένας εκπαιδευτικός και ένας απομονωμένος χώρος για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων. Δεν προβλέπεται το κλείσιμο του σχολείου αν κάποιος νοσήσει. Μέσα σε διάστημα 10 ημερών εφόσον υποχωρήσουν τα συμπτώματα μπορεί να επιστρέψει ακολουθείται ιχνηλάτηση των επαφών του ενώ απομακρύνονται για 10 μέρες και οι συμμαθητές του από το ίδιο τμήμα.  

Το μάθημα που θα γίνεται στην τάξη θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές που θα απουσιάζουν σε απευθείας σύνδεση όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για έκτακτες περιπτώσεις.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/05/2020