Ελλάδα

Διπλό φονικό στα Ανώγεια – Τι έδειξε η βαλλιστική

08.05.2020 | 17:22 Eνσωμάτωση

Στην εκδοχή ότι χρησιμοποιήθηκαν και τα δύο όπλα στο διπλό φονικό στα Ανώγεια φαίνεται ότι καταλήγουν οι Αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, από την βαλλιστική ταυτοποιήθηκαν τα διαφορετικά είδη από τους κάλυκες.

Το ποιος πυροβόλησε ποιον, πώς άρχισε ο καυγάς αλλά και το τι «πυροδότησε» το φονικό, παραμένουν αναπάντητα ωστόσο…

Δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Γ.Ξ, ο αδελφός του ήταν εκείνος που βρήκε και παρέδωσε στην αστυνομία το δεύτερο όπλο, αυτό που φέρεται να είχε επάνω του ο 30χρονος κτηνοτρόφος.

Ο 25χρονος, ισχυρίζεται ότι όταν το εντόπισε, αναγνώρισε αμέσως το γκλοκ του αδελφού του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς…

…Πήγε κατευθείαν στην ταράτσα, άνοιξε τη σακούλα και μέσα σε ένα τυλιγμένο χαρτί ρολό ήταν το πιστόλι του αδελφού του, το οποίο και αναγνώρισε αμέσως.

Δεν ξέρει ποιος το έβαλε εκεί, γιατί ήταν βιαστικά πεταμένο, όπως ανέφερε και δεν φαινόταν κάποιος να πήγε να το κρύψει, αλλά πιο πολύ ήταν σαν να το πέταξε κάποιος.

Ήταν το πιστόλι του αδελφού του μαζί με τη γεμιστήρα του». Μόλις το πρωί της Δευτέρας, όπως ισχυρίζεται ο 25χρονος, άρχισε να συνειδητοποιεί τα γεγονότα και ότι δεν είχε βρεθεί το όπλο του αδελφού του.

Έτσι, αφού πρώτα το αναζήτησε μάταια στο σπίτι του εκλιπόντα, το οποίο είχε ερευνηθεί και από την αστυνομία, κατέβηκε στο πατρικό τους σπίτι.

Βγήκε στο μπαλκόνι και τότε είδε μια μπλε σακούλα, η οποία του έκανε εντύπωση όπως ανέφερε, γιατί «δεν ταίριαζε να είναι εκεί».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 25χρονου αδελφού του Γ.Ξ…

Το έπιασε, το έβαλε στη μέση του κι έφυγε χωρίς να σκεφτεί τίποτα, απλά χάρηκε αρχικά που το βρήκε.

Ήθελε, όπως ανέφερε, να πάει στα όρη, όπου πήγαινε ο αδελφός του, να του φωνάξει ότι το βρήκε, αλλά αμέσως μετά σκέφτηκε ότι έπρεπε να το παραδώσει στην αστυνομία.

Έπρεπε να βοηθήσει την έρευνα για να φανεί η αλήθεια και ότι ο αδελφός του δεν είχε να κρύψει τίποτα.

Πάντως, το πιο κρίσιμο στοιχείο που αναμένεται, είναι η εξέταση της μίας και μοναδικής βολίδας που έκοψε το νήμα της ζωής του 60χρονου μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη, η οποία και θα προσδιορίσει το όπλο που τον σκότωσε. 

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/05/2020