Καιρός

Ανοιξιάτικος ο καιρός, με ηλιοφάνεια και αυξημένες θερμοκρασίες

08.05.2020 | 14:16 Eνσωμάτωση

Μετά το σύντομο διάλλειμα των λίγων βροχών και της ψύχρας, επανερχόμαστε σε ανοιξιάτικα επίπεδα, με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο η μέρα θα ξεκινήσει σε όλη τη χώρα με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Λίγες αραιές νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώσουν προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στο ΒΑ Αιγαίο, όμως ακόμα και εκεί ο ήλιος θα κυριαρχήσει. Στα υπόλοιπα βόρεια, κεντρικά και δυτικά τμήματα, ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι και όσο πιο νότια τόσο πιο καθαρός θα είναι ο ουρανός, με λιακάδα όλη την ημέρα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 26 βαθμούς στην κεντρική Μακεδονία, 24-26 και στα δυτικά και 28 σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Στο Αιγαίο κατά μέσο όρο οι μέγιστες τιμές θα πλησιάσουν τους 23-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα ξεκινήσουν βοριάδες 3-4 και στα νοτιοανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα θα παραμείνουν βοριάδες, στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου μέχρι το βράδυ, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στην Αττική θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες με ήλιο και λίγες αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 13-25 βαθμούς με νότιους ανέμους στα 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη μέχρι το μεσημέρι περιμένουμε ηλιοφάνεια, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από 13-24 , νοτιάδες το Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με ένα πέρασμα από αραιές νεφώσεις και το απόγευμα ίσως σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και οι άνεμοι στα πελάγη νότιοι 3-5 μποφόρ.

Κλείνοντας, τη Δευτέρα θα έχουμε αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα ,με νοτιάδες που θα ενισχυθούν με εντάσεις 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο και 5-7 στο Ιόνιο. Το χαρακτηριστικό της ημέρας όμως θα είναι η περαιτέρω σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας. Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στη χώρα μας και σε πολλές περιπτώσεις ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 30 βαθμούς Κελσίου, με προοπτική να ανέβει κι άλλο μέσα στη βδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/05/2020