Πολιτική

Χαρίτσης στο MEGA: Οι απαγορεύσεις και η καταστολή παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα

07.05.2020 | 11:18 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης για τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες σε πλατεία στην Αγία Παρασκευή, αλλά και αλλού, τη Μαρφίν, αλλά και τις προβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομία.

«Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ, ο κίνδυνος από την πανδημία δεν έχει εκλείψει άρα όλοι μας οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή του συνωστισμού», υποστήριξε ο κ. Χαρίτσης. Από την άλλη, όμως, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις απαράδεκτες εικόνες που παρατηρήθηκαν στις αυθόρμητες αυτές εκδηλώσεις στην Αγία Παρασκευή και αλλού, με επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των συγκεντρωμένων.

«Δυναμιτίζει το κλίμα αυτή η στάση, η κυβέρνηση δυστυχώς έχει ήδη στείλει ένα πάρα πολύ άσχημο μήνυμα με την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων. Κάτι τέτοιο οδηγεί σε φαινόμενα όπως αυτά που είδαμε», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σοβαρούς χειρισμούς, η κυβέρνηση βιάστηκε για να αποδείξει προς την κοινωνία ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα», πρόσθεσε και σχολίασε πως το χειρότερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να καταφύγει στις απαγορεύσεις και την καταστολή, καθώς κάτι τέτοιο παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα. «Χρειάζεται νηφαλιότητα, σοβαρή συζήτηση και δημόσιες παρεμβάσεις», τόνισε.

Για το κάλεσμα του πρωθυπουργού στο μνημείο για τη Μρφίν, ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε πως «σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος τιμά τα θύματα της Μαρφίν, ωστόσο δε χωρούν επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες και προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης τέτοιων εγκλημάτων» και δήλωσε ως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Για την πρόβλεψη της Κομισιόν για την οικονομία, σημείωσε πως «η Ελλάδα εμφανίζεται ως πρωταθλήτρια τόσο στην ύφεση όσο και στην ανεργία» και πως οι ενέργειες της κυβέρνησης δείχνουν «έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής κρίσης».