Πολιτική

Β. Κανέλλης στο MEGA: Θορύβησαν την κυβέρνηση οι συναθροίσεις των υπαίθριων πάρτι

07.05.2020 | 11:03 Eνσωμάτωση

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση σχετικά με τις εξελίξεις από το «μέτωπο» των υπαίθριων πάρτι και της «εξέγερσης της πλατείας» στην Αγ. Παρασκευή.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση του διευθυντή σύνταξης του «in.gr» Βασίλη Κανέλλη, για το θέμα πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Πολιτική Προστασία υπό τον Ν. Χαρδαλιά.

Ανησυχία υπάρχει ειδικά για το επόμενο τριήμερο και τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην «επίμαχη» πλατεία, είτε αυτές είναι αυθόρμητες, είτε προέρχονται μετά από διαδικτυακά καλέσματα. Εκτενές ρεπορτάζ μάλιστα για το θέμα θα ακολουθήσει στο «in.gr».

Σύμφωνα, εξάλλου με πληροφορίες, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία έχουν βάλει σε «κόκκινο» ορισμένες περιοχές και συγκεκριμένα Παγκράτι, Ψυρρή, Γκάζι, Μεταξουργείο, Εξάρχεια, παραλιακή λεωφόρο και ιδίως τον Φλοίσβο, Λυκαβηττό -όπου εξετάζεται να κλείσει ο δρόμος προς το θέατρο- και φυσικά Αγ. Παρασκευή και Κηφισιά.

Σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να ληφθούν μέτρα από την Αστυνομία προκειμένου να μειωθούν οι συγκεντρώσεις.

Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι επίσης να πάμε σε «τοπικές καραντίνες». Όπου δεν θα τηρούνται τα μέτρα θα μπαίνουν οι ειδικές κορδέλες και θα κλείνουν πλατείες και δρόμοι, ενώ στη χειρότερη περίπτωση θα αποφασίζεται καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες.

Τέλος φαίνεται πως μετά τις συναθροίσεις των υπαίθριων πάρτι μπαίνει φρένο στην επίσπευση της λειτουργίας του κλάδου της εστίασης.