Πολιτισμός

Την 1η Ιουνίου ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι – Προβληματισμένοι οι ιδιοκτήτες

07.05.2020 | 21:10 Eνσωμάτωση

Ένα ακόμα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται την μεθεπόμενη Δευτέρα με το άνοιγμα συγκεκριμένων χώρων πολιτισμού. Έτσι στις 18 Μαΐου ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, την 1η Ιουνίου τα θερινά σινεμά, τα οποία θα λειτουργούν με πληρότητα 40%, ενώ, εάν όλα πάνε καλά, στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα μουσεία.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε σε ιστορικό θερινό κινηματογράφο στην Πλάκα, και κατέγραψε την κατάσταση.

Ο χώρος μέχρι στιγμής παραμένει άδειος, ενώ οι καρέκλες και τα τραπεζάκια αναμένεται να στηθούν στις 20-25 του μήνα, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την φετινή, αργοπορημένη, πρεμιέρα, την 1η Ιουνίου.

Ωστόσο, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, και να λειτουργήσει με το 40% της χωρητικότητάς του, όπως απαιτείται, από τις 400 θέσεις που έχει ο συγκεκριμένος κινηματογράφος, στη διάθεση του κοινού θα είναι μόλις οι 160.

Το γεγονός προβληματίζει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες, που περιμένουν τους καλοκαιρινούς μήνες για να κάνουν τζίρο για ολόκληρη τη χρονιά. Ο προβληματισμός είναι ακόμα μεγαλύτερος, δεδομένου του ότι ο εν λόγω κινηματογράφος απασχολεί έξι υπαλλήλους.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, κάποιοι κινηματογράφοι δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν φέτος, καθώς κάτι τέτοιο δεν συμφέρει οικονομικά τους ιδιοκτήτες τους.