Ελλάδα

Τα υπαίθρια πάρτι και η συζήτηση που ανοίγει για την «υποκίνησή» τους

07.05.2020 | 08:07 Eνσωμάτωση

Τα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν σε Αγ. Παρασκευή αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας προκαλούν ανησυχία για τη συνέχεια που θα έχουν.

Το θέμα σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Απαντώντας στο αν χρειάζονταν κλούβες ΜΑΤ για να μαζευτούν οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής, ο κ. Μαυροειδάκος είπε πως «προηγουμένως είχαν μεταβεί στην περιοχή δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ που προέβησαν σε συστάσεις στους νεαρούς, όμως στη συνέχεια δέχθηκαν επιθέσεις».

Έκανε λόγο για «μπαχαλάκηδες» του αντιεξουσιαστικού χώρου και για «γνωστούς αγνώστους» που κρύβονται πίσω από τους νεαρούς και οι οποίοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

Ο δημοσιογράφος του «Real Fm» Γιάννης Παπαγιάννης μετέφερε στην εκπομπή τις δικές του πληροφορίες ότι αντιεξουσιαστές μεταφέρονται από τα Εξάρχεια και άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας στα προάστια και ιδίως την Αγ. Παρασκευή. Και προσέθεσε ότι αυτό προκαλεί προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος εστίασε στο «πραγματικό πρόβλημα», που είναι η ανάγκη να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊο.

Κι αυτό ισχύει για όλους τους χώρους – είτε είναι γήπεδα, θέατρα, εκκλησίες, πλατείες.

Σημείωσε δε ότι, η Αστυνομία στην Αγ. Παρασκευή δεν θα έπρεπε να παρέμβει στους νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί, αλλά στους γονείς τους που βρίσκονταν γύρω από την πλατεία. 

Ο κ. Τατσόπουλος αναφέρθηκε ωστόσο και σε φαινόμενα πολιτικής εκμετάλλευσης εν μέσω πανδημίας, και όπως είπε χαρακτηριστικά «υπάρχουν κυβερνητικοί βουλευτές που ψηφοθηρούν με τον κορωνοϊό».

Συμπλήρωσε πως και από την αντιπολίτευση, το ΚΚΕ πραγματοποίησε οργανωμένα μεν, «αλλά παράνομα την εκδήλωση στη Σύνταγμα» και έκανε λόγο για μια «ιδιότυπη ασυλία» που έχει το ΚΚΕ.

Παρέμβαση έκανε στην εκπομπή και ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος τόνισε ότι εδώ και χρόνια πολλοί παραβατικοί συγκεντρώνονται στην πλατεία Αγ. Ιωάννου και δεν είναι από την Αγ. Παρασκευή αλλά από άλλες περιοχές της Αττικής.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «οι περίοικοι θα είναι τρισευτυχισμένοι αν με την παρέμβαση της Αστυνομίας φύγουν οι παραβατικοί».

Αναφέρθηκε και στα προβλήματα διακίνησης ναρκωτικών και στους «διακινητές που παραμονεύουν».