Ελλάδα

Παρέμβαση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του παιδεραστή

07.05.2020 | 20:45 Eνσωμάτωση

Την οργισμένη αντίδραση των συγγενών των θυμάτων του, αλλά και την παρέμβαση της εισεγγελίας του Αρείου Πάγου, προκάλεσε η αποφυλάκιση του παιδεραστή - γυμναστή στην Κρήτη. Αν και καταδικασμένος για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, αποφυλακίστηκε μετά από μόλις οκτώ χρόνια στη φυλακή. 

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η αποφυλάκιση εκπαιδευτικού, γυμναστή, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών στην Κρήτη.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε ήδη και του διαβιβάζονται η δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης του κατηγορούμενο παιδεραστία.

Ήδη εξετάζεται εάν υπάρχει η δυνατότητα άσκησης ένδικου μέσου.

Βάση νόμου μπορεί είτε μέσα σε ένα μήνα να ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας, στην προκειμένη περίπτωση μέχρι 22 Μαϊου ενώ αλλιώς υπάρχει η δυνατότητα να αναίρεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η αποφυλάκιση του προκάλεσε ήδη την οργισμένη αντίδραση των οικογενειών των θυμάτων, τα οποία βίωσαν τον εφιάλτη στα χέρια του καθώς και ειδικών σε θέματα παιδεραστίας.

Ο γυμναστής πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών από τα οποία εκτιτέα είναι τα 25 έτη. Αφού συμπλήρωσε τα δύο πέμπτα της ποινής του, έχοντας και 1.300 μεροκάματα στις φυλακές, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία έγινε δεκτή από το δικαστικό συμβούλιο και αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου από τις φυλακές των Γρεβενών.

Ο πρώην προπονητής μπάσκετ πλέον έχει δηλώσει ως μόνιμο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη, από όπου δεν του επιτρέπεται να μετακινηθεί βάση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί.