Ελλάδα

Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου – Σκληρή απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών

07.05.2020 | 14:25 Eνσωμάτωση

Θέμα νησιών και βραχονησίδων έθεσε χθες ο υπουργός Eξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μάλιστα κάλεσε την Ελλάδα στο τραπέζι για να διαπραγματευτεί με την Τουρκία. 

Έτσι μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι που χαρακτήρισε «ρουτίνα» της υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, έρχεται τώρα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας να θέσει θέμα όχι μόνο βραχονησίδων αλλά και νησιών.

Ο Τσαβούσογλου ζήτησε να έλθουν στο τραπέζι Ελλάδα και Τουρκία για διαπραγματεύσεις, ανοίγοντας έτσι ξεκάθαρα τη «βεντάλια» των τουρκικών διεκδικήσεων.

Σκληρή απάντηση έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, όπου τονίζεται μεταξύ άλλων πως «οι προκλητικές παραβιάσεις της κυριαρχίας στον αέρα ή την θάλασσα δεν νομιμοποιούνται επειδή επαναλαμβάνονται» και παραμένουν παράνομες και σε πλήρη αντίθεση με το διεθνές δίκαιο. 

Την ίδια ώρα η Τουρκία συντηρεί την ένταση στον Έβρο, όπου είχαμε δύο νεα περιστατικά με πυροβολισμους απο άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής χθες και την Τρίτη.