Πολιτική

Λ. Χριστόπουλος στο MEGA: Είμαστε σε ώριμο στάδιο στην ψηφιοποίηση των συντάξεων

07.05.2020 | 10:04 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος για την ενιαία ψηφιακή πύλη του δημοσίου και τις υπηρεσίες που παρέχει ηλεκτρονικά πλέον στους Έλληνες πολίτες.

Σημαντικές πρωτοβουλίες στην πλατφόρμα αυτή είναι η άυλη συνταγογράφηση, στην οποία έχουν εγγραφεί 335.000 πολίτες, έχουν εκδοθεί σχεδόν 860.000 κι έχουν εκτελεστεί περίπου 400.000 συνταγές, δηλαδή το 10% του συνόλου των συνταγών στη χώρα.

Οι νέες δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα είναι η έκδοση πιστοποιητικών, αλλά και η υπεύθυνη δήλωση και η εξουσιοδότηση. «Φαίνεται να είναι όλο και αυξανόμενη η χρήση μέσα από την πύλη του gov.gr», δήλωσε ο κ. Χριστόπουλος.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι πλέον μπορεί ο καθένας να αποκτήσει το έγγραφο που θέλει στο κινητό του, ενώ σιγά σιγά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα έχει ισχύ και το αντίγραφο εφόσον φέρει κωδικάριθμο.

Εκδίδεται ακόμα προσωρινή άδεια οδήγησης και πιστοποιητικά που σχετίζονται με την κληρονομιά.

Το κεντρικό ωστόσο στοίχημα της κυβέρνησης είναι η ταχύτητα στην έκδοση των συντάξεων. «Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι πρώτες παρεμβάσεις από το υπουργείο Εργασίας μέσα από την ψηφιοποίηση μιας σειράς συντάξεων», δήλωσε ο κ. Χριστόπουλος και πρόσθεσε πως «είμαστε σε ένα πολύ ώριμο στάδιο να παρουσιάσουμε την τελική λύση για αυτά τα ζητήματα».

Μίλησε ακόμα για την επέκταση της τηλεργασίας, αλλά και το ψυχαγωγικό κομμάτι της πλατφόρμας, το «digital solidarity». «Βοήθησε πολύ στην περίοδο της καραντίνας, θα συνεχίσει να υφίσταται και να εξελίσσετε», κατέληξε.