Κόσμος

Έκτακτα μέτρα στα αεροδρόμια της Ευρώπης – «Έξυπνα» θερμόμετρα και θερμικές κάμερες

07.05.2020 | 20:10 Eνσωμάτωση

Να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, ανεβάζοντας το επίπεδο των μέτρων προστασίας, επιχειρούν ευρωπαϊκά αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρίες. Στο Φιουμιτσίνο της Ρώμης οι υπάλληλοι εφοδιάζονται με... κράνη - θερμόμετρα, ενώ η Air France ξαναγράφει τους κανονισμούς ασφαλείας από την αρχή.

Στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης οι υπάλληλοι, έχουν ένα νέο «όπλο» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Έξυπνα» κράνη εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες σκανάρουν τη θερμοκρασία εκατοντάδων επιβατών το λεπτό. Το κράνος-θερμόμετρο κάνει διάγνωση από απόσταση 7 μέτρων.

Το αεροδρόμιο της Ρώμης είναι το πρώτο στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί ανάλογη τεχνολογία.

Η Ιταλία, που θρηνεί περισσότερους από 29 χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό χαλάρωσε τα μέτρα, ζει όμως με το φόβο αναζωπύρωσης της επιδημίας.

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού που έχει σκοτώσει περισσότερους από 25.000 ανθρώπους στη Γαλλία, ρίχνεται και ο γαλλικός αερομεταφορέας Air France. Αεροσυνοδοί μοιράζουν μάσκες στην είσοδο του αεροπλάνου, όλοι οι χώροι απολυμαίνονται σχολαστικά, ενώ επανεξετάζονται οι κανονισμοί.

Πολλοί επιβάτες εξακολουθούν ωστόσο να ανησυχούν.