Κόσμος

Ασφαλής χώρα η Ελλάδα σύμφωνα με το διεθνή Τύπο

07.05.2020 | 13:32 Eνσωμάτωση

Παρά τη δεκαετή οικονομική κρίση της που αποδεκάτισε τα νοσοκομεία στη χώρα, η Ελλάδα φαίνεται πως κρατά υπό έλεγχο την έξαρση του κορωνοϊού με τον αριθμό των θανάτων να είναι πολύ μικρότερος απ’ ό,τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό αναφέρει στο ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα Guardian, που βρέθηκε με την κάμερα της στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Είναι μόνο ένα από τα δημοσιεύματα που επαινούν την Αθήνα για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση. Πλέον το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στις προετοιμασίες που γίνονται ενόψει της φετινής τουριστικής σεζόν.

Συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με τίτλο: «Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε την επιβολή περιορισμών σε τοπικό επίπεδο» φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Φρανκφούρτερ Άλγκεμαινε Τσάιτουνγκ.

Ποιος μας αφήνει να πάμε;, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Die Zeit που επισημαίνει ότι η Ελλάδα κατάφερε επιτυχώς να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού εφαρμόζοντας μερικά από τα αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη και διεκδικεί ήδη από τώρα κομμάτι της τουριστικής πίτας.  

Και η ταμπλόιντ BILD αναφέρεται στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τον τουρισμό και επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής η ταξιδιωτική απαγόρευση για τους Γερμανούς πολίτες ισχύσει μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Η ισπανική ABC αναφέρει ότι η έναρξη της τουριστικής περιόδους στην Ελλάδα αναμένεται την 1η Ιουλίου και τονίζει: 

Η έγκαιρη λήψη μέτρων κατά της πανδημίας και η τήρησή τους από τους Έλληνες δημιουργούν σχετικά αισιόδοξο κλίμα.