Οικονομία

«Άδειες καρέκλες» σε όλες τις πόλεις

07.05.2020 | 13:19 Eνσωμάτωση

Με άδεια καθίσματα γέμισαν κεντρικές πλατείες και πεζόδρομοι σε όλη την χώρα. Παραλία Θεσσαλονίκης, πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, στο Σύνταγμα οι επαγγελματίες της εστίασης προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία ζητώντας μέτρα ενίσχυσης από την πολιτεία.

Η εστίαση εκπέμπει SOS λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στον κλάδο προχώρησαν σε διαμαρτυρία. 

Με άδειες καρέκλες στις μεγαλύτερες πλατείες της χώρας: Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ναύπλιο και τη Μυτιλήνη, οι επιχειρηματίες έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

«Οι άδειες καρέκλες συμβολίζουν πως θα δουν οι καταναλωτές τα μαγαζιά μας την 1η Ιουνίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς. 

Το Σύνταγμα γέμισε με 200 άδειε καρέκλες, πάνω τους είχαν χάρτινες ταμπέλες όπου αναγράφονταν τα αιτήματα τους. Μεταξύ άλλων ζητούν μείωση του ΦΠΑ στο 6%, μείωση των εισφορών κι ένα επίδομα εκκίνησης.

Μετά και τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών χώρων εστίασης, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να επαναλειτουργήσει ο κλάδος νωρίτερα από την 1η Ιουνίου, πάντα όμως με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.