Οικονομία

Θ. Μαυρίδης: Μετά τις δηλώσεις Γάλλων και Γερμανών, δεν περιμένω πολλά στον τουρισμό

06.05.2020 | 18:27 Eνσωμάτωση

«Η Κομισιόν σήμερα ανακοίνωσε ότι προβλέπει για την Ελλάδα 9,7% ύφεση για το 2020, που είναι η μεγαλύτερη ύφεση σε χώρα της Ευρωζώνης. Βέβαια, για το 2021 προβλέπει άνοδο κατά 7,9%. Το σενάριο αυτό είναι δυσμενές σε σχέση με τις προβλέψεις της κυβέρνησης», σημείωσε ο εκδότης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», Θανάσης Μαυρίδης, μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από τον τουρισμό, από το εμβόλιο, αλλά και από την αντίδραση της ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε μία κυβέρνηση που δεν θα κάνει κάτι, ούτε και μία κοινωνία που θα κοιτάζει πότε θα ξαναπάρει μπρος η μηχανή του τουρισμού», πρόσθεσε.

«Μετά και τις δηλώσεις Μακρόν αλλά και των Γερμανών, ότι δεν θα αφήσουν τους δικούς τους ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα το καλοκαίρι, εγώ δεν περιμένω πολλά πράγματα για τον τουρισμό, και είναι αυτό που λέμε εδώ και πολύ καιρό. Όμως, η ελληνική οικονομία είναι τόσο χαμηλά, που μια οποιαδήποτε αντίδραση μπορεί να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Είμαστε σε ένα σημείο, μετά από δέκα χρόνια κρίσης, που δικαιούμαστε κάτι καλύτερο και η πραγματικότητα είναι ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει, μόνο καλά νέα μπορούμε να έχουμε», κατέληξε ο Θανάσης Μαυρίδης.