Ελλάδα

Συλλήψεις και προβληματισμός για τα υπαίθρια πάρτι

06.05.2020 | 12:57 Eνσωμάτωση

Συλλήψεις καταστηματαρχών αλλά και προβληματισμό στους ειδικούς για το τι μπορεί να συνεπάγεται ο συγχρωτισμός σε επίπεδο διασποράς του κορωνοϊού, προκάλεσαν τα υπαίθρια πάρτι που έγιναν σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Στην Κηφισιά, γνωστό μπαρ άνοιξε και σέρβιρε ποτά take away σε νέους που θέλησαν να γιορτάσουν το τέλος της καραντίνας.

Μέσα σε λίγη ώρα προκλήθηκε συγχρωτισμός, και παρότι οι πελάτες λάμβαναν το κοκτέιλ τους σε πλαστικό ποτήρι, παρέμεναν στον περιβάλλοντα χώρο του καταστήματος.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν και έσπευσε στο σημείο, βάζοντας λουκέτο στο κατάστημα και αναζητώντας τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ακόμα αγνοείται.

 Στο Βόλο,  το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε στα στενά της συνοικίας των Παλαιών, στα εγκαίνια γνωστού μαγαζιού που φτιάχνει κοκτέιλ σε μορφή πακέτου. 

Αυτές τις σκηνές κατέκρινε και ο υφυπουργός, Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπονται και ότι οι λίγοι κάνουν κακό στην προσπάθεια των πολλών.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη χθες βράδυ και στη Λάρισα, όταν καταστηματάρχες γνωστών καφέ-μπαρ που λειτουργούν επίσης στο πλαίσιο του πακέτου, κατέληξαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης, λόγω του απίστευτου συνωστισμού που καταγράφηκε στα καταστήματά τους.