Πολιτική

Προκαλεί δίχως όρια ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας»

06.05.2020 | 17:52 Eνσωμάτωση

Ο τουρκικός αναθεωρητισμός και νεοθωμανισμός φτάνουν πλέον σε άλλα επίπεδα. Ο εμπνευστής του δόγματος της Μπλε Πατρίδας και συγγραφέας βιβλίων με τα οποία αμφισβητείτε η ελληνική κυριαρχία σε 23 νησιά ξαναχτύπησε με δηλώσεις του σε εθνικιστική εφημερίδα λέγοντας πως η Μεσόγειος δεν είναι αρκετή για την Τουρκία.

Λίγες ώρες αφότου ο ελληνικός λαός έγινε μάρτυρας της αεροπορικής υπεροχής στις άγριες αερομαχίες της Κυριακής ο Γκιουρντενίζ φανέρωσε πως αντιλαμβάνεται η Άγκυρα την Αθήνα.

Με αφορμή το βίντεο στο οποίο ο Έλληνας πιλότος «έχει» τον Τούρκο αντίπαλό του ο Αντιπτέραρχος ε.α. Θωμάς Σκαμπαρδώνης, ένας από τους δύο Έλληνες πιλότους που συμμετείχαν στην περίφημη αερομαχία του 1974 κατά την οποία η τουρκική αεροπορία απώλεσε δύο μαχητικά της επισημαίνει ότι «θα ήταν σκόπιμο οι ελληνικές αρχές να στείλουν ΝΟΤΑΜ στις συμμαχικές μας δυνάμεις, στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, και να πουν ότι από την τάδε ημερομηνία και έπειτα, κάθε αεροπλάνο που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο μας θα καταρρίπτεται».

Η Αθήνα ετοιμάζεται σε κάθε περίπτωση για ένα θερμό καλοκαίρι και στην παρούσα φάση στέλνει μήνυμα ισχύος προχωρώντας σε μεγάλη αεροναυτική άσκηση την στιγμή που η Άγκυρα ακύρωσε την Μαβί Βατάν λόγω κορωνοϊού.