Ελλάδα

Πρόεδρος ΚΕΔΕ στο MEGA: Πώς οι δήμοι θα στηρίξουν τον κλάδο της εστίασης

06.05.2020 | 08:44 Eνσωμάτωση

Στο ρόλο που μπορεί να παίξουν οι δήμοι ως προς την στήριξη του κλάδου της εστίασης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε πως οι δήμοι θα συνεχίσουν να στηρίζουν με ελαφρύνσεις την εστίαση και υπενθύμισε πως από τον Μάρτιο η ΚΕΔΕ με κοινή πρωτοβουλία με το υπουργείο Εσωτερικών μηδένισε τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και οδοφωτισμού αλλά και το τέλος τραπεζοκαθισμάτων.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε πως εκείνο που πρέπει να επεξεργαστούν τώρα οι δήμοι είναι σε ποια σημεία μπορούν να δοθούν επιπλέον ελεύθεροι δημόσιοι χώροι για την εστίαση, χωρίς να εμποδίζεται η ελεύθερη κίνηση των πεζών και των αυτοκινήτων έκτακτης ανάγκης.

«Δεν είναι εύκολη η λύση γιατί η εστίαση σε πολλά μέρη είχε ήδη καταλάβει πολύ χώρο» παραδέχθηκε ο κ. Παπαστεργίου. 

Επισης, σημείωσε ότι υπάρχει σκέψη για έκτακτες πεζοδρομήσεις, «χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι».

«Κάθε δήμος θα πρέπει να λύσει αυτό το γρίφο έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε» είπε.

Ενώ αναφέρθηκε σε δέσμευση ότι στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει επιπλέον χώρος, οι δήμοι θα προβούν σε μειώσεις δημοτικών τελών, ανάλογα με τη μείωση των τραπεζοκαθισμάτων.

Παράλληλα θα δοθεί και εσωτερικός χώρος κοντά στα εξωτερικά ανοίγματα των καφέ, ενώ ίσως να αναπτυχθούν και τραπεζοκαθίσματα παρά το κράσπεδο.