Πολιτική

Ο Β. Κανέλλης στο MEGA για τα σενάρια ανασχηματισμού και τις προθέσεις Μητσοτάκη

06.05.2020 | 11:21 Eνσωμάτωση

Τα σενάρια για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό αλλά και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι στην επικαιρότητα μετ΄ επιτάσεως αυτό το διάστημα και ο διευθυντής σύνταξης του «in.gr» Βασίλης Κανέλλης δίνει την δημοσιογραφική διάσταση και στα δύο θέματα.

Δίνοντας τις τελευταίες πληροφορίες στην εκπομπή «MEGA Mag» είπε πως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός αναμένεται προς το τέλος Ιουνίου και ο σχεδιασμός αυτός είναι ανεξάρτητος από τα σενάρια περί εκλογών που ακούγονται για Ιούλιο, Αύγουστο ή και Σεπτέμβριο. 

Καινούριο στο πολιτικό επίπεδο είναι εδώ το στοιχείο, ότι υπάρχει ένα άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας προς το κέντρο και μια προσπάθεια «διεμβολισμού» αυτού του χώρου, σε αντιστοίχιση των κινήσεων ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη κρούσεις σε δύο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είτε αυτή είναι κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, είτε είναι κυβέρνηση εθνικής ανασυγκρότησης.

Ουσιαστικά ΝΔ και Κυριάκος Μητοστάκης «θέλουν να δώσουν ένα στίγμα "οικουμενικότητας" στη μεγάλη προσπάθεια που θα γίνει για την επόμενη μέρα στην οικονομία και η οποία θα είναι πολύ δύσκολη» σχολίασε ο Β. Κανέλλης.

Ενδιαφέρον υπάρχει εξάλλου, σχετικά με τις δημοφιλίες των υπουργών με βάση τις δημοσκοπήσεις και εδώ είναι ενδεικτικό πως υπάρχουν σκέψεις για «ανταλλαγή» στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υγείας ανάμεσα σε Χρυσοχοϊδη και Κικίλια.