Κόσμος

ΗΠΑ: Πρωταγωνιστής του δράματος του κορωνοϊού ο Ντόναλντ Τραμπ

06.05.2020 | 13:31 Eνσωμάτωση

Πρωταγωνιστής του δράματος του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται για ακόμα μία φορά ο Ντόναλντ Τραμπ. Την ίδια στιγμή οι νεκροί στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει πλέον τις 25.000.

Με φόντο το άγαλμα της Ελευθερίας, φορτηγά ψυγεία με εκατοντάδες σορούς ανθρώπων που πέθαναν από κορωνοϊό βρίσκονται παρκαρισμένα σε αποβάθρα του Μπρούκλιν, καθώς τα νεκροτομεία και τα γραφεία τελετών δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εργαζόμενους γραφείων τελετών και στη Νέα Υόρκη υπάρχουν ακόμα τρία αντίστοιχα σημεία.

Την ίδια στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη διάλυση της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σε συνέντευξή του παραδέχθηκε ότι η επαναλειτουργία της οικονομίας θα φέρει νεκρούς. Ακολουθώντας την τακτική του συνεχίζει να είναι ασαφής στο θέμα για το πώς ξεκίνησε η πανδημία

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές πάντως είναι άλλοι. 

Αστυνομικοί περιπολούν για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας στις παραλίες, ενώ γιατροί και νοσοκόμοι συνεχίζουν να μάχονται κατά του κορωνοϊού και στήνουν αυτοσχέδια πάρτι όταν βαριά ασθενείς τελικά καταφέρνουν να νικήσουν τον ιό και να επιστρέψουν στο σπίτι τους.