Ελλάδα

Η Αθήνα συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή βουβή διαμαρτυρία «άδειες καρέκλες»

06.05.2020 | 19:54 Eνσωμάτωση

Στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «empty chairs» συμμετέχει η χώρα μας. Διαμαρτυρία που αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «άδειες καρέκλες».

Η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας γίνεται την Αθήνα αλλά θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα ίδια μέρα και ώρα και σε άλλες 50 πόλεις της χώρας. 

Κάθε καρέκλα από τις 200 που έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος αναγράφει ένα από τα αιτήματα του κλάδου της εστίασης.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχει και η Αγ. Παρασκευή στην πλατεία της οποίας, έχουν τοποθετηθεί τραπέζια και καρέκλες με τον τρόπο που πρέπει για να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής, ζητούν μείωση του ΦΠΑ κι ένα επίδομα εκκίνησης.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης, η οποία υλοποιείται από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των ανθρώπων του κλάδου.

Αίτημα είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης.